Pages

Minggu, 29 April 2012

Rýžové nudle s kuřecím masem na kari

Miluju těstoviny - na všechny způsoby a mohla bych je jíst pořád, a snad nikdy by se mi nepřejedly. :D Ale když jsem dneska přemýšlela, co si uvařit k obědu ke kuřecímu masu, které jsem si rozmrazila, řekla jsem si, že to chce menší změnu. :D A v obchodě mi do oka padly právě rýžové nudle ( 200g za 23 kč ). A protože jsem si moc pochutnala, podělím se s vámi o lehoučký recept. :)


1) rýžové nudle dáte na půl hodiny do vlažné vody a necháte odstát ( na jednu porci je ideální 50-70g )

2) Poté je vložíte do vroucí vody asi na dvě minuty a necháte povařit. Pak scedíte a propláchnete studenou vodou, aby se neslepily.

3 ) Kuřecí maso na menší kousky připravíte na olivovém oleji s oblíbeným kořením. ( já jsem použila kari, hezky se hodí i k sojové omáčce.)

4) až je maso hotové, přidáte k němu do pánvičky nudle a lžíci sojové omáčky. Promícháte a po chviličce dáte na talíř.
..... a jednoduchý a hlavně dobrý oběd je hotový! :))

0 komentar:

Posting Komentar