Pages

Selasa, 12 Februari 2013

RECEPT : Strouhaný koláč s pudingem

Hezký den!
Tak dneska přicházím po delší době zase s receptem, tentokrát na strouhaný koláč. (zní to skoro tak logicky jako uzený tvaroh :D ) Příprava je jednoduchá, akorát si těsto připravte předem a dejte polovinu mrazit do mrazáku na dostatečně dlouhou dobu, aby se dobře strouhalo, a nebuďte blbí jako já - těsto jsem dala do mrazáku jen na pár minut a potom ho patlala o struhadlo ( s dávkou sprostých slov ), zjistila jsem že to nepůjde, tak jsem ho vrátila zpátky. Ale protože slovo trpělivost je mi úplně cizí, za pár minut jsem šla zase k mrazáku, vytáhla těsto a opět ho rozpatlala po struhadle :D Až potom jsem pochopila, že ho musím v mrazáku nechat déle jak hodinu, a potom to půjde strouhat krásně.. :D (no jo, občas mi to myslí pomaleji, ale můžu se vymlouvat na barvu vlasů :D )
A jako obvykle jsem si recept upravila do zdravější podoby - celozrnná mouka, méně cukru i tuku. Někdy ty moje úpravy nevyjdou a výslednou buchtu potom nechce žrát ani náš pes, ale o to větší mám radost, když se mi něco povede :D A protože se koláč povedl, mám radost a zároveň recept pro vás.

Budete potřebovat :
200 g celozrnné mouky
50g hladké bílé mouky
1 žloutek
60g cukru
80g másla
2 lžíce kakaa
prášek do pečiva
přibližně 100g bílého jogurtu
Na náplň :
2 vaničky tvarohu ( já jsem dala jen jednu, ale když dáte dvě, bude to lepší a koláč nebude tak nízký )
1 vanilkový puding - prášek
mléko - tolik, aby byla náplň řídká, ale ne zase moc tekutá
3 lžíce cukru
Vypracujte těsto, aby mělo konzistenci asi takovou, jako když se pečou perníčky. Kdyby se moc drobilo, přidejte více jogurtu. Těsto rozdělte na dvě poloviny, jednu dejte do ledničky, druhou do mrazáku, nejlépe tak na dvě hodiny. Potom těsto z ledničky vyválejte a dejte do vymazané formy, na to náplň z tvarohu a pudingu, a na to nastrouhejte těsto z mrazáku. A dejte péct na 200 stupňů. Bohužel nevím jak dlouho, zapomněla jsem kouknout na hodinky jak dlouho to trvalo :D

0 komentar:

Posting Komentar