Pages

Sabtu, 06 Juli 2013

Recept : Cizrnové lívanečky

Krásný sváteční den!
Dneska jsem zase úplně mrtvá z brigády, bolí mě nohy, nechce se mi přemýšlet....a jako vždy, nesnáším lidi (ale nebojte, dnes to bude bez obrázku mé oblíbené grumpy cat) :D. A tak nějaký povídací článek bude zase příště, nápadů pár mám, jde jen o to všechno nezapomenout, jak mám ve zvyku. Ale i přes mou smrtelnou únavu (no joo, rozmazlená slečinka zase jednou musela "pracovat" a tak se pořádně lituje:D) vás nemůžu ochudit o něco tak dokonalého, jako tyto zdravé a výborné cizrnové lívanečky - k nedělnímu obědu padnou jak prdel na hrnec.
Pokud jste na tomhle blogu přečetli/prohlédli více jak dva a půl článku, určitě jste se už s cizrnovými lívanečky setkali, protože jsem do nich zamilovaná až po uši :D Náš románek ale trvá už dlouho, není týden, kdy bych je alespoň jednou neměla buď k snídani nebo obědu. Řeč byla vždycky ale pouze o těch z instantní směsi, kupované v Bille. A tak bylo na čase pustit se i do výroby lívanečků domácích, je to bezpochyby zdravější (i když ani ta směs není rozhodně žádná "prasárna") a levnější.
No a tak jsme se do toho se sestrou jednoho krásného dne pustily........ehm no tak dobře, přiznám to (ale nerada:D)  připravila je Terka, já jsem přišla domů hladová jako vlk, a čekalo na mě už hotové těsto, což jsem samozřejmě uvítala....a šup s tím na pánev s oříškovým olejem :D

Na 1 porci budete potřebovat :
50g cizrny (přes noc namočit, poté vyměnit vodu a 40 minut až hodinu vařit)
1 vejce
lžíce celozrnné (nebo jakékoliv jiné) mouky
půl lžičky kypřícího prášku do pečiva
lžička třtinového cukru
mléko
Cizrnu je potřeba předem namočit přes noc, vyměnit vodu a poté ji uvařit. Uvařenou cizrnu dejte do nádoby, a přilijte cca 2 deci mléka a rozmixujte tyčovým mixérem. Poté přidejte všechny další suroviny, a znovu rozmixujte, pokud to bude moc husté (což asi bude, protože cizrna všechny tekutiny ráda vypije:D) přidávejte po troškách více mléka, dokud to nebude mít tekutější konzistenci - něco mezi těstem na palačinky a lívanečky. A pak už stačí jen rozpálit pánev, potřít olejem a opékat - pokud možno tak, abyste neměli černoušky jako já na fotce :D
Dobrou chuť!
ask.fm / facebook 
P.S.  Lenoši nebo ti, co si zapomenou cizrnu namočit můžou samozřejmě použít cizrnu z plechovky, taky po ní občas sáhnu :D

0 komentar:

Posting Komentar