Dneska pro vás mám recept (až je mi trapné tak říkat něčemu tak jednoduchému..) na domácí zmrzlinu, která se velmi nápadně podobá Míšovi, mé lásce již od dětství (a ano, pořád mluvíme o zmrzlině, co si tak pamatuju, tak do žádného Michala jsem za celý svůj dlouhý život zamilovaná nebyla:D). Článek jsem chtěla přidat už mnohem dříve, ale bylo mi to trapné sem dávat zmrzlinu, když se venkovní teploty ani zdaleka nepodobaly těm, jaké bychom od červnových dnů očekávali. Ale dneska už konečně svítí sluníčko, tak může být i zmrzlinka :D
Jako malá jsem byla největší zmrzlino-žrout, v létě, když jsme jezdili s rodiči na chatu a večer jsme šli pokaždé posedět na zahrádku do jedné místní hospody, kde si rodiče chtěli v klidu odpočinout a užít si klid u jednoho...dvou...(no znáte to..) půllitrů toho zlatavého nápoje, a neměli jinou možnost jak uklidnit jinak moc živé a neposedné děti, než jim nacpat zmrzlinu do pusy :D A tak jsem mívala dvě, někdy i tři zmrzliny denně, to v případě, že jsem si pro jednu zašla, s 8 korunama pyšně v peněžence (cítila jsem se hrozně dospěle!), dopoledne sama. Nejvíc jsem milovala Noggera, s čokoládou na povrchu a karamelem uvnitř, ale neurazilo mě ani Calippo, Kaktus s práskací špičkou, ta zmrzlina od Algidy co měla tvar ruky a prst byl kyselý....ale hlavně Míša,
Na zmrzliny už teď moc nejsem, ty vodové a ovocné, a nedej bože s příchutí coly mě nelákají ani trošku, stejně tak kopečkové (minulé léto jsem si dokonce za celých 10 dnů dala zmrzlinu jen jednou, a to protože mě nalákala příchuť piňa colady :D) nebo točené mít nemusím...ale takového Míšu bych mohla jíst pořád! Originál je originál, ale udělat si něco podobného doma taky není na škodu, je to ještě zdravější. ( a hlavně ta radost z toho, že je to s láskou vyrobené :D)
Na 6 zmrzlin budete potřebovat :
- 250g nízkotučného tvarohu ve vaničce
-půl kelímku zakysané smetany
-50g hořké čokolády
-3 lžíce sirupu z agáve
Všechny suroviny smíchejte dohromady, čokoládu pokrájejte na kousky, a naplňte do formiček....a šup s tím na několik hodin, nejlépe přes noc do ledničky.
Jak vidíte, jsou tam samé zdravé věci, a každá zmrzlina je udělaná jen z malého množství, takže se nemusíte bát, že by to byla nějaká kalorická bomba (mimochodem tohle je nejdebilnější slovo všech dob:D). A věřte mi, ta smetana je tam důležitá, bez ní by to rozhodně nebylo tak dobré. Jasně, klidně si dietářsky můžete zmrazit jen nízkotučný jogurt, ale to bude pořád jen zmražený nízkotučný jogurt (navíc se na tom vytvoří takové divné krystalky), žádná dobrota na které byste si pochutnali, a o to myslím u zmrzliny jde :)
Já vím, pravý Míša má mít polevu z čokolády, ale tu já bohužel vytvořit neumím, takže jsem to musela udělat takhle - ale na chuti to rozhodně neubírá, a chuť tvarohovo-smetanové zmrzliny se kupovanému Míšovi vyrovná :) A ta roztomilá tvořítka jsou, jak jinak než z IKEI, za 59 korun - to prostě na léto musíte mít! :D
Tak se mějte krásně, já běžím s mužem na oběd (mmm asi těstovinky :D) a kouknout po obchodech, kde se zase ujistím, že další šaty k životu nutně POTŘEBUJU, a večer půjdu umřít na fit box :D
0 komentar:
Posting Komentar