Pages

Jumat, 10 Oktober 2014

Recept: Ovesné sušenky

Ovesné sušenky mám obecně moc ráda, hlavně ty od Emca nebo s Havlíčkem na obalu (:D), ale upéct si je doma je přitom tak jednoduché a rychlé. A všechno, co si připravíte doma je vždy zdravější než kupovaná varianta....akorát bych vám doporučila upéct dvojnásobné množství, z toho, co mám v receptu jich bylo přibližně 18, a všechny během dvou dnů padly za vlast. (kdo za to asi může?:D)
Na cca 18 menších sušenek (hrnek=šálek o obsahu 240ml)
půl hrnku pomletých ovesných vloček (nebo Emco jemné)
půl hrnku mouky (dala jsem bílou napůl s celozrnnou)
čtvrt hrnku najemno nasekaných mandlí (ale když dáte víc, bude to jedině dobře:D)
50g másla (dalo by se použít i arašídové, ale toho mi bylo líto, jelikož mám už JEN dvě sklenice!)
3 lžíce datlového nebo agáve sirupu (pokud nemáte, tak více medu )
2-3 lžíce medu
2 lžíce vody
půl lžičky prášku do pečiva
kapku vanilkového aroma
lžička chia semínek ( nemusí být )
Máslo je potřeba rozpustit s medem a sirupem, a poté už jen všechno promíchat a lžičkou (nebo rukou jako já...velice elegantní způsob) tvořit sušenky na plechu s pečícím papírem a dát péct na 15 minut, 150 stupňů.

0 komentar:

Posting Komentar