Já vím, zní to zvláštně, ale nenechte se odradit, chutná opravdu dobře. Už dlouho jsem měla v plánu ji upéct, ale pokaždé jsem se bála, že se to nebude dát jíst a poletí akorát tak do koše..ale včera jsem se konečně odhodlala, a výsledek mě příjemně překvapil.
Buchta není nadýchaná, ale spíš taková hutná jako mrkvový koláč, ke kterému bych tuhle buchtu přirovnala - je taky ze zeleniny a na poprvé se ho snad každý bojí, ale potom si ho zamiluje.
A nebojte se, cuketa v tom není vůbec cítit - jen vidět! :D
- 1větší nastrouhaná cuketa
- 1/2 šálku cukru
- 1 vanilkový jogurt nebo termix a 100g bílého jogurtu nebo tvarohu
- 2 lžíce oleje
- 1 a půl šálku celozrnné mouky
- lžička prášku do pečiva
- 1 vejce
Nejdřív vymačkáme z cukety vodu a potom ji smícháme s jogurtem, vajíčkem a olejem. Přidáme suché přísady, nalijeme do vymazané formy a dáme péct asi na půl hodiny.
V případě, že byste buchtu dělali bez vanilkového jogurtu použijte větší množství bílého jogurtu nebo tvarohu a cukr dejte vanilkový.
0 komentar:
Posting Komentar