Pages

Rabu, 31 Oktober 2012

Halloweenský mrkvový dort


Já vím, recept na mrkvový dort už tu jednou byl, ale je to můj nejoblíbenější dort, a protože je to taková dobrota, zaslouží si tady být ještě jednou, a to v trošku jiné halloweenské podobě. Ne že bych Halloween nějak slavila, ale příležitost pro pečení se hodí vždycky :D ( no dobře, pekla bych ho i tak :D ). Minulý rok jsme měli i vydlabanou dýni, ale letos to asi nevyjde, protože jsem ze všech dýní udělala polívku :D 

Takže pokud jste mrkvový dort ještě nepekli, nebojte se toho a vyzkoušejte. Mrkev tam poznat není,nijak zeleninově to opravdu nechutná a navíc je celkem zdravý, použila jsem celozrnnou mouku, menší množství oleje i cukru - a kde je zelenina, to je zdravé! :D Takže zítra budu snídat pořádnou porci mrkve :D
Na těsto budete potřebovat :
100g cukru

300 g celozrnné mouky ( nebo špaldové )
80g bílé hladké mouky
půl kypřícího prášku
špetka soli
lžička skořice
špetka muškátového oříšku
150ml oleje
3 vejce
3 lžíce bílého jogurtu
lžička nastrouhané citronové kůry
600g nastrouhané mrkve ( od oka, když bude víc, nic se neděje )
máslo nebo olej na vymazání plechu
Všechno smíchejte a šup s tím do trouby!  Peče se cca 20-30 minut, ale radši to po chvilkách kontrolujte.
A na polevu si připravte vaničku tvarohu a tři kostky žervé ( dá se nahradit i lučinou, philadelphií, mascarpone, nebo pomazánkovým máslem ), a promíchejte s lžicí cukru. Poté dejte polevu na vychladlý dort a posypte skořicí. Pokud ho chcete i ozdobit, vystříhejte si z papíru jakékoliv obrázky nebo tvary, a položte opatrně na dort, a přes to posypte skořicí :)
A kdo má z pečení největší radost poznáte podle umazaného čumáku od tvarohu :D
blonďaté Terky jsem u nějakého receptu viděla tento cukr, a smála se, jak může být cukr LIGHT, ale když jsem ho uviděla ve zdravé výživě, samozřejmě jsem ho musela zkusit :D Sáček má 50g ( stojí kolem 10 korun ) , ale sladí tak jako byste použili 100g, a navíc obsahuje přírodní vanilku a fruktózu a krásně voní :)

0 komentar:

Posting Komentar