Pages

Minggu, 07 Oktober 2012

Polentové hranolky


Já jsem je měla jako přílohu k pstruhovi, takže jsem použila na jednu porci cca 80g polenty. Pokud budete chtít hranolky jako hlavní jídlo třeba s nějakým tvarohovým/jogurtovým dipem, použijte větší množství.
Polentu uvařte ve vodě v poměru jeden díl polenty :dva a půl dílu vody. Do vody rozdrobte třetinu kostky bujónu,osolte a opepřete, a vmíchejte cca 15 gramů másla. Až bude polenta po minutě uvařená, nalijte ji na plech s pečícím papírem, rozetřete tak, aby byla placka vysoká asi půl centimetru, nakrájejte na hranolky, posypte oblíbeným kořením a dejte péct na 15 minut, dokud nebudou hranolky na povrchu křupavé.
Takhle vypadají hranolky ještě před pečením...ty kraje mám tak rovné, protože jsem to ořezala a snědla. Jsem mistr světa v ujídání během vaření! :D

0 komentar:

Posting Komentar