Pages

Kamis, 31 Januari 2013

Domácí burákové máslo

Jediné co potřebujete jsou nesolené arašídy (použila jsem cca 250g) - lepší jsou ty pražené, máslo má potom výraznější chuť, lžičku soli a cukru a 1-2 lžičky oleje.
A postup je extrémně jednoduchý, po troškách přisypávejte arašídy do mixéru, přidejte sůl, cukr a olej a mixujte. Důležité je ale mixovat vždy jen pár vteřin a potom na chvíli přestat, jinak se vám mixér zavaří. (mně se z mixéru začalo kouřit, tak jsem musela přestat a počkat až vychladne - ale pšššt, neříkejte to mamce! :D) 
Potom už jen stačí máslo přendat do skleničky....a ochutnávat!
Arašídy jsem koupila v Bille, 500g za 55 korun, ale použila jsem jen půlku balení.

0 komentar:

Posting Komentar