Zítra nebo v pondělí vyhlásím vítěze giveaway, tak ještě máte šanci zkusit štěstí, ale dneska pro vás mám recept na podzimní muffiny, které jsem pekla v pondělí a skoro celý týden nesnídala nic jiného :D Recept jsem si vymyslela sama svou blonďatou hlavou ( tedy spíše upravila z receptu na mrkvový koláč - trochu upravila množství a část mrkve nahradila jablky, aby to bylo pořádně podzimní :D ), tak se divím, že se to vůbec dalo jíst...a co víc, bylo to dokonce moc dobré! :D
Ano ano, soutěž o nejkrásnější muffiny by nevyhrály ( alespoň máme pěkný barevný košíčky :D ), ale to snad ani není možné, protože kvůli jablkům, mrkvi a celozrnné mouce nejsou tak nadýchané, ale spíš hutnější, ale odpusťte jim to - jsou zdravější než klasické muffiny, a k snídani s bílým jogurtem vás zasytí až do oběda, a nebo vám můžou v podobě svačinky zpříjemnit školní nebo pracovní přestávku :)
Na 10 větších muffinů budete potřebovat :
2 nastrouhané mrkve
3 nastrouhaná oloupaná jablka
350 g mouky ( jakékoliv - bílé, celozrnné, nebo půl napůl - tak to dělám já )
půl kypřícího prášku
špetka soli
lžička skořice
špetka muškátového oříšku
70 ml oleje
2 vejce
3 lžíce bílého jogurtu
lžička nastrouhané citronové kůry
3 nastrouhaná oloupaná jablka
350 g mouky ( jakékoliv - bílé, celozrnné, nebo půl napůl - tak to dělám já )
půl kypřícího prášku
špetka soli
lžička skořice
špetka muškátového oříšku
70 ml oleje
2 vejce
3 lžíce bílého jogurtu
lžička nastrouhané citronové kůry
80 g cukru
A postup je jako vždy jednoduchý - nastrouháte jablka a mrkev, vymačkáte z nich přebytečnou vodu, smícháte se zbylými surovinami a plníte formičky. Doma máme ty nejroztomilejší z IKEA, které jsou ze silikonu a ani je není potřeba vymazávat. A za ty barvy dostávají tři zlaté Bluďišťáky a pět bodů pro Nebelvír! :D
0 komentar:
Posting Komentar