Pages

Minggu, 10 Maret 2013

Domácí celozrnný chléb se sušenými rajčaty


Domácí pečivo mám moc ráda ( nejvíce celozrnné loupáčky ) - baví mě to péct, ale hlavně to chutná mnohem lépe, než jakékoliv pečivo z obchodu. A navíc když si doma upečete celozrnné pečivo, máte záruku že tam celozrnná mouka opravdu je...ne jak u těch obarvených kaiserek, které celozrnnou mouku neviděly ani z dálky (i když ne že bych si je občas ráda nekoupila.. )
Na pečení chleba jsem si ale dlouho netroufala, bála jsem se, že je to něco těžkého, ale když jsem tento týden uviděla u mé oblíbené blondýnky Terezky opravdu lákavý recept na domácí chleba, neodolala jsem.
Na jeden menší chleba budete potřebovat : (Recept je od Terky, akorát trochu upravený, protože jsem místo sušeného droždí dala klasické )
370 g celozrnné pšeničné mouky,
80 g hladké bílé pšeničné mouky, 
 300 ml vlažné vody, 
půl balíčku kvasnic,
 lžíce soli a lžíce cukru, 
3 lžíce parmazánu
3 lžíce oleje ze sušených rajčat ( pokud nedáváte rajčata, tak stačí obyčejný olej )
koření ( já jsem dala provencálské )
sušená rajčata - cca 6 kusů
Smíchejte mouky s parmazánem a kořením. Z droždí, trošky vlažné vody a cukru připravte kvásek. Ten po pár minutách smíchejte s moukou, přidejte vodu a olej a vypracujte těsto, do kterého přidejte nakrájená sušená rajčata a nechte hodinu kynout. Poté těsto dejte do vymazané formy a pečte půl hodiny na 200 stupňů. 
Chlebík kráně voní, je hezky měkoučký a vláčný, a to i další den po upečení. Na fotce je moje snídaně - chlebíček s uzeným tvarohem. Bylo mi totiž líto ho čímkoliv mazat, protože je dobrý i sám o sobě :)

0 komentar:

Posting Komentar