Krásný den!
Tak konečně už to počasí venku vypadá alespoň trošku tak, jak se na červen sluší a patří, i když já jsem si ho moc neužila (tak, a teď mě všichni litujte!:D), protože můj pátek i sobota se nesly ve znamení té nepříjemné činnosti jménem práce, v obchoďáku kde bylo minimálně o 20 stupňů méně než venku, takže bych se ani nedivila, kdybych i v červnu dostala rýmu nebo by mě bolelo v krku :D A i teď večer je tam tak krásně, že bych nejradši zašla ven na nějakou pěknou zahrádku na skleničku vínka nebo nějakého ovocného piva, ale bohužel nemám sílu ani na to, abych si to pivo podala z ledničky a samotné mi to doma stejně nechutná (mmm i když...možná by to šlo :D).
Zítra už si toho počasí ale snad užiju a třeba se i barva mé kůže, která je momentálně mrtvolně bílá ,změní k lepšímu - asi se půjdu slunit s přítelem na přehradu, neboli prýgl, jak se u nás v Brně říká :D
Ale radši dost řečí, radši sem hodím nějakou tu fotku - pan Nikon se i tento týden činil :D
Jako první tu máme slečnu Kašičku. Přesněji z ovesných vloček, trošky instantní jáhlové Nominy, kokosu, ořechů, banánu, agáve sirupu....ale hlavně z ovesného mléka!
Koupila jsem si ho poprvé, ve zdravé výživě (litr za 40kč) a byla jsem zvědavá, ale taky jsem se bála, že to bude hnus. A tak mi to mléko smutně stálo doma asi týden, než jsem se odhodlala - a nebylo proč se bát, je to výborné. Má takovou dost nasládlou chuť (moudrý pan internet mi řekl,že je to způsobeno tím, že obsahuje přírodně fermentovaný oves, kde se přítomné ovesné škroby enzymaticky štěpí na jednoduché cukry) přestože žádný přidaný cukr neobsahuje, a kaše s ním chutná zase trošku jinak, získává takovou zajímavou chuť a zdá se mi že i více "pudingovou" konzistenci a stačí ji méně doslazovat. Možná by nebylo potřeba sladit vůbec, protože to mléko opravdu sladce chutná, ale můj život bohužel momentálně není tak sladký, abych si mohla dovolit nepřidat ráno sirup :D
Takže to shrnu - ovesné mlíčko je opravdu výborné, doporučuje jedna blondýna z jedné!
A jak už jsem psala v minulém článku, tento týden jsem byla na jeden den na otočku v Praze, kvůli školení, ale zůstala jsem tam i na celé odpoledne, abych z toho alespoň něco měla. Do Prahy totiž jezdím moc ráda, obzvlášť žlutým autobusem - a tak jsem se procházela po městě, po obchodech, konečně vlastním svůj první výrazný náhrdelník (juhuu, hned má můj život smysl:D), poprvé jsem se podívala i na Pařížskou na výlohy luj vytonové (vždycky jsem si myslela, že Pařížská je úplně jinde - no jo, holka z maloměsta :D) a k metronomu, odkud jsem se kochala výhledem a taky trošku opalovala svou bílou tvář :D A samozřejmě jsem musela i něco nacpat do hladového břicha.
A když už je tenhle blog taky tak trošku o jídle - na doporučení jedné ze čtenářek, Ivet, jsem si zašla do vegetariánské restaurace Country Life a byla jsem nadšená. Je to něco podobného jako vegetariánské Rebio v Brně, ale s mnohem lepším výběrem - vezmete si talíř a naložíte si všechno, na co máte chuť a platíte až podle toho, kolik to váží. A tak jsem si naložila od každého trošku - tempeh, tofu, quinou, trošku těstovin, quacomole z avokáda a tak dáááál. Jo a taky jeden list salátu, aby se neřeklo :D Připadala jsem si jako největší žrout, když si tam ve frontě všichni nakládali jen zeleninu - kdybych věděla že celý můj talíř bude za stovku, naložila bych si mnohem mnohem víc :D Hlavně toho tempehu, ten jsem měla poprvé...a omnomnom.
Protože mě ale lákala i restaurace Bohemia Bagel, zašla jsem tam alespoň pro bagely jako suvenýr z cest (achjo :D). Mají tam všechny možné druhy, každý za sympatických 12 korun, a tak jsem další den měla na oběd tohohle Pražáka - opečeného v topinkovači s máslíčkem, uzeným tvarohem a sýrem.
A další suvenýr (no jo, Praha je taková dálka že suvenýry jsou třeba:D) jsem si přivezla i ze zmíněného Country Life, který můžete vidět na fotce (spolu s žitným chlebem z Globusu, který mu bude jistě skvělým parťákem),, máslíčko ze 4 druhů ořechů.
Hlavně že jsem si nebrala zrcadlovku, abych neměla moc těžkou tašku....a pak jsem se stejně celý den tahala se sklenicí, která váží tak jako ten nebohý foťák :D No jo, nenažraná blondýna si musí ze všech koutů země vozit jen žrádlo :D
A tady už je jeden z mnoha krabičkových brigádovacích obědů - celozrnný kuskus, kuřecí maso a kukuřice. Tak jednoduché a tak dobré! Nikdy nepochopím, jak někdo může říkat, že NEMÁ ČAS si přichystat jídlo a tak musí jíst ve fast foodech. Příprava takového jídla přitom zabere desetkrát méně času než fronta na jeden hnus cheeseburger v mekáči.
Kdybych si do toho kuskusu nedávala to maso a nakrájela místo toho třeba tofu nebo šmakouna, měla bych oběd připravený za tři minuty. TŘI MINUTY, SAKRA. Ať mi nikdo neříká že ve svém nabitém dni nemá večer tři minuty a tak se musí cpát majonézovýma bagetama :D
Nebo takové pečivo z domova - rozříznutí bagetky trvá maximálně 10 vteřin, namazání 35 (i s podáváním lučiny z ledničky)....a šunka je tam položená za .....raz...dva....tři....čtyři vteřiny. To nám dělá krásnou necelou minutku :D
Nedávno jsem básnila o vanilkové syrovátce, a teď jsem si ze sýrárny přinesla i brusinkovou, která je dokonce ještě lepší, a to je co říct! A ne, neříkám to jen kvůli té barvě :DA tady můžete tuhle růžovou krasavici vidět jako součást snídaně - domácí celozrnný chléb, který měl za sebou už asi 4 dny života, a tak jsem ho opekla v topinkovači. A takhle mi dokonce chutnal snad ještě víc, než když byl čerstvý! Na něj trošku máslíčka, šunka a nějaký sýr z mé milované sýrárny....a výborná (výjimečně slaná) snídaně je na světě :)
A teď se tak trochu pochlubím cizím peřím - tenhle rebarborovo-jahodový crumble s drobenkou z ovesných vloček pekla má šikovná sestra. Bylo to úplně poprvé, co naši kuchyni navštívila rebarbora, ale já jsem ji stejně neochutnala - jak už možná víte, jsem divná a nemám ráda jahody ani většinu jiného ovoce :D (No tak dobře, přiznám se.....tu drobenku jsem tajně chodila uloupávat. Ale jen mailčko. Opravdu!) Vypadalo to ale tak hezky, až jsem litovala, že mám tohle nejím-ovoce-postižení.
Fotky večeří se tady moc často neobjevují - zaprvé jím pořád to stejné, a za druhé to taky není nic extra fotogenického :D
Ale tak tady je jedna z minulého týdne - tradiční salát (okurka, kukuřice, jogurt, uzený tvaroh) a karbanátky od maminky z mletého masa, cukety a hub :)
A tady pro změnu pořádná nálož bílkovin na večer - hovězí maso (které mi teď chutná mnohem víc než kuřecí, a to jsem ho jako malá nesnášela a říkala mu "podrážka":D), oblíbený uzený tvaroh a zelenina. A ne, tohle není žádný malý dezertní talířek, jak by se možná podle fotky mohlo zdát :D
A aby bylo vidět, že jsem i hodná dcera a mamince občas chystám dobroty, taky jsou wafle, před chviličkou ve waflovači zrozené :Dask.fm / facebook
A to je pro dnešek radši všechno, myslím že to stačilo :D Mějte se krásně!
0 komentar:
Posting Komentar