Krásný den!
Jak už asi víte, cukety mám ráda ve všech podobách, a stejně tak ráda i peču. A tak jsem spojila lásku k pečení s láskou k cuketám, až vznikli tihle krasavci.
Cuketové muffiny na sladko nebo cuketovou buchtu už jsem dělala, ale na slano jsem ji v pečení ještě nevyužila, a tak byl čas to napravit. Recept jsem si vymyslela sama, a tak jsem měla celkem obavy, jak to dopadne (ty mám i když peču podle osvědčeného receptu, natož když si ho vymyslím sama..:D). A kupodivu docela dobře vypadaly, a moc dobře i chutnaly, tak se s vámi hned musím podělit o recept.
Jsou opravdu hodně hutné a takové vláčné (tak to mám nejradši!) , až mokré díky cuketě - takže pokud máte radši spíš suché muffiny a pečivo, tohle by vás nejspíš nezaujalo.
Pekla jsem je jako takovou přílohu, místo pečiva - třeba k obloženému sýrovému talíři a zelenině, a nebo tak, jak jsem si je dala k obědu - k dýňové polévce, doplněné o pořádnou porci italského sýra.
Na 8 muffinů budete potřebovat :
2 šálky (použila jsem šálek o objemu 200ml) celozrnné pšeničné mouky
lžička prášku do pečiva
3 lžíce strouhaného parmezánu
5 sušených rajčat (ale čím víc, tím líp:D) pokrájených na malé kousky
2 lžíce oleje (dala jsem ten od sušených rajčat)
300-400ml mléka
jednu průměrně velkou nastrouhanou cuketu
jedno vejce
sůl
koření (dala jsem bruscetu)
olivy (nemusí být)
Všechny ingredience smícháte dohromady a přidáte mléko - tak, aby to nebylo suché, ale spíš takové mazlavé těsto. Poté naplníte formičky a dáte péct na 200 stupňů, přibližně na 20 minut - dokud na povrchu nezezlátnou.
Jako příloha k polévce poslouží dokonale.
Ask/ Instagram / Facebook
0 komentar:
Posting Komentar