Pages

Senin, 20 Mei 2013

Citronový koláč s riccotou a tvarohem

Dobré ráno,
 dneska je tady článek výjimečně takhle brzo, takže zdravím všechny ranní ptáčata, a přidávám recept na krásně žlutý koláč, se kterým je den hned hezčí :)
Koláč by se s přimhouřenýma očima dal zařadit i do kolonky "zdravý". Je z celozrnné mouky, je v něm méně cukru i tuku než v původní verzi...no a ricotta a tvaroh jsou zdravé potraviny (bílkoviny pro svaly!:D).
A je tak dobrý, že si ho prostě musíte upéct!
Chutí se podobá cheesecaku, ale nazývat si tohle cheesecakem bych si samozřejmě nedovolila, (to by mi mohl dát nějaký cheesecakový znalec Philadelphií po hlavě :D) složení je úplně jiné.
Budete potřebovat:
200g celozrnné mouky
50g hladké bílé mouky
40g cukru
šťávu a kůru ze 2 citronů
80g másla
2 žloutky
na náplň:
250g ricotty
100g nízkotučného tvarohu
2 bílky (co zbyly od žloutků do těsta) a 1 celé vejce
kůra z jednoho citronu
jedna lžíce vanilkovéhi pudingového prášku
80g cukru
Vypracujte těsto a dejte ho do vymazané formy a dejte péct na 200 stupňů. Těsto je potřeba něčím zatížit, aby se nenafouklo, takže třeba kameny fazole, příbory...cokoliv :D Mezi tím vyšlehejte vejce s cukrem a postupně přimíchejte ricottu a tvaroh.já na to zapomněla a těsto se mi nafouklo). Náplň dejte na těsto (oddělejte ty fazole:D) a zase s tím zpátky do trouby. A pečte na 200 stupňů přibližně 25 minut.

0 komentar:

Posting Komentar