Pages

Selasa, 28 Mei 2013

Lehká ananasová buchta

Krásný den!
Tak dneska zase jeden recept,tentokrát na výbornou, ale opravdu VÝBORNOU ananasovou buchtu!
Něco podobného možná znáte pod názvem "buchta Orgasmus", ale protože jsem stará panna slušné děvče, říkám tomu obyčejně ananasová buchta (i když původní název chápu, zážitek to fakt je:D), a navíc tenhle recept je oproti původnímu dost pozměněný a hlavně odlehčený, je z celozrnné mouky, méně cukru, a hlavně poleva je z pudingu a tvarohu, ne z pomazánkového másla (Nic proti pomazánkovému máslu, na pečivo si ho ráda dám, ale dělat ze 3 kelímků polevu na buchtu mi přijde trošku jako prasárnička:D). 
Nejsem příznivcem suchých bábovek, ale naprosto miluju všechny hutné, až mokré buchty. A tahle je přesně taková. Spodní část je krásně vláčná (někomu se to bude zdát možná až moc mokré, ale to mi vyhovuje) díky ananasu, a vrchní část je z pudingu a tvarohu....prostě dokonalá kombinace, ideální třeba na snídani, ať ten den začnete hezky sladce.
Budete potřebovat:
1 plechovku ananasového kompotu (měla jsem Clever z Billy)
1 a půl hrnku celozrnné mouky
půl hrnku hladké mouky
půl prášku do pečiva
3 lžíce třtinového cukru
2 vejce
na polevu:
1 a půl vaničky nízkotučného tvarohu
vanilkový puding (uvařený podle návodu, z celého sáčku)
Ananas i s nálevem rozmixujte na jemno, přidejte k němu všechny další ingredience a pořádně promíchejte. Těsto nalijte do vymazané formy a dejte péct na 200 stupňů na 30 minut. Až korpus vychladne, dejte na něj polevu z pudingu (uvařený z 1 sáčku, podle návodu) smíchaného s nízkotučným tvarohem. Dobrou chuť!

0 komentar:

Posting Komentar