Pages

Minggu, 23 November 2014

Plněné dýňové muffiny s krémovým sýrem

Neděle je na pečení přímo perfektní. A začít v pondělí nový týden výbornou snídaní v podobě muffinů taky není na škodu.
A proto je tu dnešní recept. 
Dýňový recept, v té nejlepší kombinaci - s krémovým sýrem a voňavou skořicí.
Před všemi těmi lineckými hvězdičkami, perníčkovými soby, ořechovými rohlíčky a kokosovými kuličkami jsem si totiž chtěla upéct ještě něco podzimního. A potom už přijdou i ty voňavé vánočky, od cukru bílé štoly nebo mikulášské postavičky z kynutého těsta, A k tomu samozřejmě budu ruce zahřívat od hrnečku s horkým punčem nebo svařákem.
A než se do všeho vánočního pustíte i vy, dejte taky ještě šanci dýním.


Už sice není ta pravá dýňová sezóna, kdy se na nás dýně hokkaido smály ze všech stran, ale dýně máslové nebo špagetové se dají v supermarketech sehnat stále.
A tak jsem poprvé místo dýně hokkaido použila tu máslovou, a dopadlo to taky dobře.
 Muffiny jsou hodně hutné, až takové "mokré", takže pokud máte rádi jen sypké bábovky ze kterých napadá sto drobků než se vůbec sousto dostane do pusy, a nebo dáváte přednost muffinům co jsou nadýchané jako obláčky, tohle nebude nic pro vás.
Ale jestli máte rádi třeba mrkvový dort, tohle by vám chutnat mohlo, a docela to připomíná i tento dýňový dortík.
Recept je původně odtud z krásné stránky plné pečící inspirace, ale opět jsem to trošku upravila.
Na 8 muffinů budete potřebovat :
- 220g celozrnné pšeničné mouky (ale samozřejmě můžete použít i hladkou nebo napůl)
- lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 lžičky mleté skořice
- lžička muškátového oříšku
- 100g cukru
- 60ml oleje
- 130 ml mléka
- 230g dýňového pyré
- 2 vejce
Na náplň : 
-25g (vanilkového) cukru
- 150g krémového sýra, nejlépe v kostce (Palouček z Lidlu nebo Žervé)
1) Nejdříve si připravte náplň - krémový sýr smíchejte s cukrem, uplácejte z toho takový váleček a dejte v sáčku nebo potravinové fólii do mrazáku minimálně na 2 hodiny. Je to potřeba proto, aby se muffiny plnily zmraženým krémem, který během pečení roztaje a náplň tak zůstane krémová.
2) Uvařte si pyré z dýně - pokud máte hokkaido, loupat ji nemusíte, Jiné druhy je potřeba oloupat. Dýni nakrájejte na kousky a dejte vařit s trochou vody.
Až dýně změkne, slijte vodu a dýni rozmixujte.
3) Smíchejte všechny suché přísady, poté přidejte pyré, vejce, mléko a olej.
4) Formičky na muffiny naplňte do poloviny, poté ukrojte kousek zmraženého krému a dejte do formičky. A na krém dejte znovu vrstvu těsta.
5) Pečete na 200 stupňů, přibližně 20 minut, ale je potřeba to kontrolovat, každá trouba peče jinak.
 Fotka: Po delší době zase nějaké to pečení - tentokrát plněné dýňové muffiny, které v troubě vystřídal plech s parmazánovými grissini :)  (a bez pomocníka by to samozřejmě nešlo :D)

0 komentar:

Posting Komentar