Já vím, já vím....pravé italské rizoto je z kulatozrnné rýže...ale tohle rizoto není ani pravé, a už vůbec ne italské :D Je to jen rychlovka, co si ráda a často dělám k obědu :) Ale tu kulatozrnnou musím taky někdy zkusit .)
Budete potřebovat :
cca 80g rýže
žampiony
cibulku a česnek
trošku mléka
koření nebo bylinky, sůl a pepř
Rýži uvaříte podle návodu ( já mám nejradši tu ve varných sáčcích, ta se mi ještě nepovedla připálit :D ), na trošce oleje nebo másla orestujete cibulku, přidáte nakrájené žampiony a podusíte je. Až je rýže hotová, přidáte ji do pánvičky k žampionům, zalijete troškou mléka ( dávám tak 4 lžíce, ale kdo by to chtěl mít ještě lepší, byla by dobrá i smetana ), přidáte utřený česnek a koření ( používám čubricu a čerstvou bazalku ), promícháte....a oběd je hotový! :)
Máte rádi rýži? Jaký je váš oblíbený recept na rizoto?:)
Selasa, 29 Mei 2012
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
0 komentar:
Posting Komentar