Pages

Rabu, 27 Juni 2012

Římské cizrnové lívanečky

Musím se s vámi podělit o tip na jednu výbornou dobrotu! :)
Jde o sypkou směs na přípravu lívanečků z cizrnové mouky. Už dřív jsem o tom četla u Kim, říkala si, že to musím zkusit...ale potom jsem na to zapomněla a až teď, když jsem se šla podívat do zdravé výživy na mě lívanečky volaly z regálu "kup mě, kup mě! " Tak jsem je tam přece nemohla nechat, to dá rozum!
A udělala jsem jedině dobře.
Že mi lívanečky (v mém podání potom spíš něco jako menší palačinky ) budou chutnat jsem věděla už když jsem ochutnávala těsto :D
Směs obsahuje : cizrnovou mouku, bramborový škrob, sušené droždí, cukr a sůl. Stačí přidat už jen mléko ( na obalu je napsáno že se má přidat i vejce, ale vůbec to není potřeba ) a opékat na pánvi potřené máslem nebo olejem. Dala jsem si je s bílým jogurtem a banánem a byl to výborný oběd. Chuť se hodně podobá klasickým palačinkám, jen je to takové chuťově výraznější, asi bych ani nepoznala že jde o cizrnovou mouku, takže nemusíte mít strach, že to bude chutnat nějak divně, právě naopak:)
Směs na lívanečky seženete v prodejnách se zdravou výživou za cenu kolem 40-50 korun, levnější je mají dokonce v Bille - za 36 korun a existuje i ve slané variantě.
Kdyby někoho zajímaly i nutriční hodnoty, tak půl balení má 400kcal, 16gramů bílkovin, 80g sacharidů, 10g vlákniny a 10g cukru, takže bych řekla, že na oběd je to ideální, v kombinace třeba právě s tvarohem nebo jogurtem. Dávám si je někdy i k snídani, jen v menším množství než k obědu :)
a abych nezapomněla....jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu.

0 komentar:

Posting Komentar