Pages

Kamis, 19 Desember 2013

Vánoční pečení : Makronky

Makronky mají pověst něčeho hrozně složitého a náročného na přípravu, a tak není co říct, že se toho dost lidí bojí a radši se do toho nepouští.
Ale poté, co jsem na internetu viděla několik makronkových receptů se tomu ani nedivím, někde je to skutečně popsáno složitě jako štěpení atomu
Ve skutečnosti je to jednoduché (no dobře, vytvořit kulatý tvar mi nešlo..), o čemž svědčí to, že tyhle růžovky jsou mé úplně první, a vypadají docela k světu. (plác plác po zádech, jsem to ale pašák!)
Tedy......ty které k světu nevypadaly jsem samozřejmě ukryla do krabice a vyfotila jen ty pohlednější, čímž můžu vytvářet iluzi, že takhle povedená byla celá várka :D
Budete potřebovat :
2 bílky
100g cukru moučka
50-60g mandlí, oloupaných a hodně, hodně, hodně jemně pomletých
60g cukru krystal
potravinářské barvivo (samozřejmě růžové!) - špetku, záleží jak tmavé to chcete mít
1) Mandle rozmixujte hodně na jemno, klidně v obyčejném mixéru.
2) Bílky s cukrem krupice vyšlehejte do tuhého krému.
3) K mandlím přidejte moučkový cukr a smíchejte s krémem a postupně přidejte barvivo
4) Teď přichází samotné tvoření koleček. Buď to můžete udělat sáčkem jako moje sestra (a asi většina kuchařů :D), nebo elegantně upatlanou lžicí jako já.
5) Snažte se dělat kolečka menší a silnější, ale třeba se vám to stejně rozteče do velkých placatých oblud jako mně.
6) S plechem párkrát opatrně bouchněte o zem, aby se z makronek vyhnal vzduch a ony tak nepopraskaly.
7) S plechem mlaťte opatrně, nebo se vám roztečou ještě víc.
8) Nechte je půl hodiny odpočívat a poté pečte při teplotě cca 140 stupňů 10-15 minut.
9) Po vychladnutí naplňte krémem podle chuti. Ten můj je ze 100g bílé čokolády s kelímkem smetany ke šlehání a 2 lžícemi pudingu. 

P.S. Děkuji za dohled a rady mé zručnější sestře Terce :D
P.S. 2 A já se jdu zase vrátit ke kuchyňské lince a tvořit další 2 druhy cukroví.

0 komentar:

Posting Komentar