Pages

Minggu, 22 Desember 2013

Vánoční pečení : Vinné cukroví

Je mi jasné, že už máte beztak všichni napečeno.
A je mi jasné, že takhle na poslední chvíli už se vám asi péct nechce.
Ale je jedno, že máte napečeno a že už se vám na poslední chvíli nechce.
Tohle si upéct musíte.
Je to totiž to nejlepší cukroví (a neříkám to proto, že je z vína :D) pod sluncem. Minulý rok jsem ho pekla poprvé, a okamžitě se u nás doma stalo jedním z nejoblíbenějších, o čemž svědčí i to, že 26. prosince padl za vlast poslední kousek.
A kromě toho, jak výborné je, je to i neskutečně jednoduché a snadné na přípravu. Smícháte dohromady pouhé tři suroviny, a je hotovo.
A už jsem říkala, že si to upéct prostě musíte?
Na 2 plechy budete potřebovat :
250g hladké mouky
220g másla
lahev bílého vína
 1) Máslo smíchejte s moukou.
2) Otevřete lahev vína.
3) Odlijte 2 deci vína do skleničky a zbytek vypijte.
4) Ze skleničky odeberte 5 lžic vína a dejte do těsta, zbytek taky dopijte.
5) Vypracujte těsto a dejte na půl hodiny do ledničky.
6) Vykrájejte tvary (nejlépe soby!) a dejte péct na deset minut, 180 stupňů.
7) Ještě horké obalujte v moučkovém cukru.
A nejjednodušší cukroví je hotovo, dobrou chuť!
Minulý rok jsem ho pekla den před Štědrým dnem a vůbec to nevadilo, tohle cukroví se nemusí nechávat uležet, je dobré hned po vytažení z trouby. (vyzkoušeno!)
Tak se mějte hezky, ať se vám cukroví povede.....a já jdu do fitka, samozřejmě proto, abych potom v onen den mohla sníst téhle dobroty co nejvíc!

0 komentar:

Posting Komentar