Hezký den!
Minule jsem si trošku zanadávala (a vám moc děkuju za všechny reakce i vaše historky, vždycky mi to udělá radost!), ale dneska si na nic stěžovat nebudu (protivná budu zase příště, hohoo).
Dneska to bude jen mírumilovný recept.
Miloučký dortíček.
Na růžovoučkém talířku.
Ňuňuňu. A tak.
Jablka. Vanilkový puding. Tvaroh. Zakysaná smetana. A piškoty.Z tolika dobrých věcí dohromady se snad nedá ani nic nedobrého vykouzlit nedá. (i když o tom, co všechno umím pokazit radši pomlčím. Třeba včera jsem šla do ledničky pro pórek. A najednou byla lednička rozbitá. No, stane se.)
Nejlepší samozřejmě bude, když použijete piškoty celozrnné. Buď si je můžete koupit za nekřesťanské peníze ve zdravé výživě, a nebo ta lepší varianta - upečte si je doma, za pár minut a pár korun..
No a nebo normálně sáhněte v obchodě po těch klasických.
Tuhle dobrotu, okoukanou z časopisu Albert, jsem udělala do menší formy a do dvou pohárků (=vznešený název pro skleničky na víno), takže z tohoto množství vám vyjde jedna klasická dortová forma, a nebo přibližně 6-7 skleniček.
Budete potřebovat :
- piškoty
- kilo oloupaných a pokrájených jablek
- 6 lžic třtinového cukru
- 2 vanilkové pudingy
- 2 lžičky citronové šťávy
na polevu:
- vaničku nízkotučného tvarohu
- půl kelímku zakysané smetany
- skořice
- 2 lůžíce třtinového cukru
Jablka s cukrem zalijte 250 ml vody a přiveďte k varu. Přidejte citronovou šťávu. Až budou jablka měkká (cca po 10 minutách), rozmačkejte je šťouchadlem na brambory a nebo nahrubo rozmixujte. Pudingy rozmíchejte ve 400ml studené vody, nalijte k jablkům a opět přiveďte k varu a stále míchejte.
Na dno dortové formy nebo do skleniček poskládejte piškoty, zalijte trochou pudingu s jablky a na to opět dejte piškoty. Potom další vrstvu pudingu, a nechte vychladit.
Až bude dort studený, umíchejte z tvarohu, smetany a cukru polevu. A ozdobte třeba skořicí.
P.S. Já vím, já vím, foodstyling jak prase. Nad mým fotografickým uměním bych se snad i rozplakala....kdyby mě neuklidnil dort.
0 komentar:
Posting Komentar