Lučinu mám totiž moc ráda, a doma jí máme opravdu velikou spotřebu, a tak když jsem na internetu narazila na recept na její domácí variantu, byla jsem zvědavá. I když jsem na to později samozřejmě zapomněla, a až včera na recept někde narazila sestra, a tak jsme to konečně vyzkoušely. A můžu vám říct, že je to opravdu dobrota, srovnatelná s tou kupovanou.
Budete potřebovat :
- 500g tučnějšího jogurtu (ideálně 10% - třeba Choceňský nebo řecký)
-lžičku soli
-cedník
-kus látky, který nebude naškrobený ani navoněný aviváží
Na velkou mísu dejte cedník, do něj látku, a do té přendejte budoucí Lučinu.Teď už stačí jen látku navrchu zavázat, a případně i něčím zatížit, dát do ledničky a počkat 24 hodin, než z jogurtu odkape veškerá syrovátka. (tu nevylévejte, dá se ještě použít, třeba do pečení nebo jako pleťová maska)
Lučinu samozřejmě můžete ochutit, třeba přidat bylinky, česnek, nebo nějaké koření...my jsme ji ale nechaly jen tak, je dobrá i sama o sobě.
A tady můžete vidět, jak elegantně to vypadá :D
Senin, 22 April 2013
Langganan:
Posting Komentar (Atom)
0 komentar:
Posting Komentar