Teď tu bylo pár povídacích článků, a tak je čas zase na jeden recept, abych vás netrápila svýma blonďatýma myšlenkama (teda jestli se u mě vůbec dá mluvit o myšlení..:D).
A dnes to bude obědový recept na slaný francouzský koláč Quiche ( doufám, že to žádný Francouz nevidí, asi by ho kleplo :D ), který jsem si -jako vždy - trochu upravila.
Quiche ( čte se KIŠ - je to srandovní slovo :D ) jsem poprvé ochutnala v jeho rodné zemi, ve Francii, a je to opravdu dobrota. V původním receptu je více másla a navíc ještě šlehačka, tak jsem to trošku odlehčila (ale i tak to asi nebude nic pro dietářky, které dostávají infarkt při pohledu na lžičku zakysané smetany :D)
Na 1 koláč - 4-5 porcí
těsto:
200g celozrnné mouky
50g bílé hladké mouky
80g másla
trochu soli
cca deci vody
náplň :
300g špenátu
kelímek zakysané smetany ( měla jsem 8% )
3 vejce
100g eidamu
sůl a pepř
dva stroužky česneku
a sýr na posypání - dala jsem trošku nivy a trošku parmezánu ( prostě co lednička dala..:D)
Nejdříve vypracujte těsto a dejte ho na hodinu do ledničky. Špenát je potřeba trochu podusit. Vyválejte těsto, dejte do formy, propíchejte vidličkou a dejte péct na 200 stupňů. Zatím co je korps v troubě, připravte si náplň a poté dejte do formy. Navrch posypte strouhaným sýrem a pečte na 200 stupňů 30-40 minut.
ask.fm / facebook
těsto:
200g celozrnné mouky
50g bílé hladké mouky
80g másla
trochu soli
cca deci vody
náplň :
300g špenátu
kelímek zakysané smetany ( měla jsem 8% )
3 vejce
100g eidamu
sůl a pepř
dva stroužky česneku
a sýr na posypání - dala jsem trošku nivy a trošku parmezánu ( prostě co lednička dala..:D)
Nejdříve vypracujte těsto a dejte ho na hodinu do ledničky. Špenát je potřeba trochu podusit. Vyválejte těsto, dejte do formy, propíchejte vidličkou a dejte péct na 200 stupňů. Zatím co je korps v troubě, připravte si náplň a poté dejte do formy. Navrch posypte strouhaným sýrem a pečte na 200 stupňů 30-40 minut.
ask.fm / facebook
0 komentar:
Posting Komentar