Pages

Minggu, 23 Februari 2014

Celozrnné mini quiche s cuketou, uzeným lososem a nivou


Nevím, co by na tohle mé podání qucihe řekli Francouzi, a možná to ani vědět nechci.
Ale tyhle slané koláče mám ráda ve všech provedeních a výborně chutnají jak teplé, tak za studena.
A když si je navíc uděláte takhle v mini verzi, budou ideální třeba na piknik (aaaa to je v téhle zimě strašná představa!) nebo na nějakou párty.
Prostě velmi praktické!
Recept je na 4 malé quiche, v malých formičkách. Kdybyste si ale chtěli udělat klasický koláč do kulaté formy, vynásobte všechno dvěma.
těsto: 
130g celozrnné mouky
40g studeného másla
trochu soli
50 ml studené vody
náplň :
jedna velká nebo dvě menší cukety
2 lžíce zakysané smetany
50g strouhaného eidamu
30-50g nivy
2 vejce
sůl 
uzeného lososa - tady množství záměrně nepíšu, protože čím víc, tím líp. Já bych tam nejradši měla rovnou hozenou celou rybu! Klidně i s hlavou, hlavně aby toho bylo hodně hodně hodně!
Nejdříve vypracujte těsto a dejte ho na chvíli do ledničky.
Cuketu nastrouhejte na jemno a poduste ji na pánvi, aby pustila vodu.
Těsto rozválejte a poté namačkejte do formiček, nezapomeňte ho propíchat vidličkou, aby se nenafukovalo.
Smíchejte všechny suroviny na náplň, včetně cukety, a dejte do formiček. Navrch posypte strouhanou nivou.
Pečte přibližně půl hodiny, na 200 stupňů.
Dobrou chuť!


0 komentar:

Posting Komentar