Pages

Senin, 03 Februari 2014

Rychlé brusinkové scones


Hezký den! Dnes tu mám tu pro vás  jeden recept.
Aneb Terezčino okénko.
Sestra peče, já se chlubím, klasika.
Není to sice recept do kategorie super-extra-bio-zdravý, ale do kategorie strašně-strašně-strašně-dobrý zapadne krásně. No a co, však občas ani nějaká ta poctivá dobrota, s cukrem a z bílé mouky, neuškodí a špek vám rychlostí blesku nepřičaruje. (vyzkoušeno - ráno jsem je jedla!).
Z celozrnné mouky se dá udělat dobré téměř všechno, ale věřte, že zrovna případ těchto scones to není. (opět vyzkoušeno!)
 140g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce cukru
30g zmrzlého másla
hrst brusinek
120ml studeného mléka
Množství je na 6 kousků. Zmrzlé máslo nastrouhejte na hrubo a promíchejte se suchými surovinami včetně brusinek, přidejte mléko a vypracujte těsto. Je důležité, aby bylo opravdu studené. Na pomoučeném vále těsto vyválejte a několikrát přehněte (vyválet, přehnout, vyválet, znovu přehnout a vyválet...a tak dál), vyválejte ho do kruhového tvaru, na výšku přibližně 2 cm. A ten kruh nakrájejte na trojúhelníky. Pečte na 200 stupňů na 8-10 minut, než zezlátnou.

0 komentar:

Posting Komentar