Celozrnné piškoty Manner jsem si moc oblíbila ve Vídni (celozrnné pro lepší pocit), hlavně na své oblíbené tvarohové "tiramisu".
A klasické piškoty mám ráda už od malička. Kdy jsem je jedla schované v pudinku. A nebo k hrnku kakaa. A nebo jen tak, po hrstech.
A nebo když jsem je ujídala ze zásob pro našeho westíka (no dobře, to nebylo když jsem byla malá, ale včera).
Ale celozrnné piškoty stojí ve Vídni nehezké dvě a půl Eura. A přitom se to dá udělat doma za zlomek ceny. Rychle a snadně (a když to zvládám já, tak není pochyb o tom, že to zvládne zbytek světa).
Takže rozpalte troubu, jdeme na to!
Na 2 plechy budete potřebovat :
3 vejce
4 lžíce celozrnné pšeničné mouky
2 lžíce hladké mouky
5 lžic třtinového cukru.
Vyšlehejte bílky do tuhého sněhu, poté přimíchejte 2 lžíce cukru. Žloutky vyšlehejte ve vedlejší nádobě, se 3 lžícemi cukru. Poté ke žloutkům přidejte prosátou mouku, a na závěr opatrně vmíchejte bílky.
Těsto dejte do cukrářského sáčku (a pokud nemáte, tak postačí obyčejný pevnější sáček s ustřiženým rožkem) a na plech s pečícím papírem vytvořte piškoty.
Pečte 10 minut, na 160 stupňů.
A pak si z toho udělejte třeba "tiramisu". Abyste mohli snídat jako král. Nebo jako já.
0 komentar:
Posting Komentar